Joc de taula · El Joc de Sabadell

Disseny del joc de taula “El Joc de Sabadell”.

Hi ha projectes que, només pel seu significat emocional, ja fa especial il·lusió fer-los. És el cas del disseny de el “Joc de Sabadell”, la nostra ciutat natal i professional.

Ha estat tot un privilegi que ozestudi hagi estat l’estudi de disseny seleccionat per donar solució gràfica al joc de la seva pròpia ciutat. Una oportunitat única que se li ofereix a un estudi de disseny de cada ciutat catalana.

Vam treballar tant a nivell de solucions gràfiques com d’il·lustració. En aquest cas, el joc està il·lustrat íntegrament per l’excel·lent dissenyador Oriol Vidal.

La complexitat del projecte va recaure principalment en el disseny de la planimetria de la ciutat, on s’assenten totes les caselles del joc. No va ser fàcil sintetitzar un mapa urbà a partir de tant poques línies i en un espai tan limitat.

La nostra proposta, que es va començar a comercialitzar l’any 2017, presenta una ciutat fresca, amb molt de color i festiva, en la qual estan representats els llocs i edificis més emblemàtics de Sabadell.

Sota l’estructura del Monopoly, el joc s’organitza en diferents caselles que ens permeten transitar pels carrers de Sabadell. Hi surten representats els comerços i entitats que han marcat l’activitat econòmica més important de la ciutat.